Marie Hult

  • Torsten Alms gata 80, 4 tr., SE-12651 HÄGERSTEN

  • Sverige

  • Marie.hult@hotmail.com

  • +46 – 072 311 65 15

  • medlem: 6300

Vallmo

Botanisk tulpan

Vägtistel

Akvareller från min utställning i Vintervikens trädgård, Stockholm,  sommaren 2023
Jag är arkitekt till yrket och sedan 1990-talet har jag börjat måla akvarell mer regelbundet. Jag strävar efter, (eller kämpar med) balansen mellan mitt intresse för detaljer i naturen å ena sidan och akvarellfärgens möjligheter att flyta och ge fritt spelrum för fantasi och tillfälligheter å den andra sidan.
To profession I am an architect and since 1990 I have been painting with water colours more regularly, and belong to a water colour group calling itself “The Sunday school”.  I strive for (or fight with!) the balance between my interest of details and character features of nature on the one hand, and the possibilities of the water colours to float and give free rein to reflect the light, on the other hand.

Marie Hult