Dana Ingesson

  • Sverige

  • Källstorpsvägen 58, SE – 522 35 Tidaholm
  • +46(0)70 867 54 04

  • medlem: 5873

The end not only for the season

The naked truth

Delight

Jag skapar huvudsakligen akvarell men även olja och akryl finns på min konstnärliga repertoar. Har haft regelbundna utställningar i Sverige och internationellt sedan en lång tid tillbaka. 2016 blev jag tilldelad juryns pris “Artistes du Monde” i Cannes. Mina målningar har ett eget uttryck. Framförallt i akvarellerna blir det då en upplevelse där jag arbetar med alla sinnen som t ex intellekt, känsla och intuition. I skapandets moment använder jag endast palettkniv. Motiven i mina målningar är oftast abstrakta där jag vill skapa en dialog mellan betraktaren och tavlan. Betraktaren skall kunna få sin egen tolkning av tavlan. Kunna känna konsten som livets gåta, alltså en själs resa i bilder.

Dana Ingesson