Maria Malgeryd

  • Sverige

  • Trädgårdsgatan 7, SE-590 36 Kisa
  • +46(0)702858596

  • maria.malgeryd@gmail.com

  • medlem: 7126

På kondis

Karusell

På gubbhyllan

Mitt intresse för akvarellmåleri väcktes redan under studentåren i Uppsala på 1980-talet. Akvarellmåleriet tog fart på allvar 2015 efter att jag vann ett stipendium för en universitetsuppsats. Sedan den dagen ägnar jag nästan all min fritid åt att utöva, titta på eller läsa om konst. Min främsta teknik är akvarell, men jag arbetar även med tusch, grafit, kol och pastell. Jag inspireras av naturen och årstidernas skiftningar, kontraster mellan ljus och mörker, hårt och mjukt men också av människor i vila och rörelse. Jag arbetar gärna i starka färger, och jag fascineras av hur vatten och pigment kan skapa nya överraskningar och äventyr varje gång. 

Maria Malgeryd