Marie Gustafsson

Seglats, 56×76 cm

Tidens tand, 106×78 cm

På skäret, 80×120 cm

Bosatt och verksam i Tyresö, söder om Stockholm. Hon har flera utbildningar bakom sig, bland annat magisterexamen i pedagogik vid Uppsala universitet och bildkurs för lärare vid Konstfack. Dessutom har hon gått flera måleri- och konstkurser hos olika konstnärer. Utöver sitt konstnärskap arbetar Marie som bildlärare och hon har öppna målarkvällar i sin ateljé. Marie målar oftast i stort format, använder breda penslar som ger färgen och vattnet tillåtelse att bilda egna strukturer. Hon fascineras av akvarelltekniken som med sin oförutsägbarhet och enkelhet ständigt överraskar och utmanar henne. Marie inspireras av allt hon ser omkring sig. Ofta fotar hon och samlar bilder som ger inspiration, men framförallt växer målningarna fram successivt under processen.
Marie Gustafsson